T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kayıt Kabul Şartları

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı

                                                                                        Okul Pansiyonu Kontenjan Durumu

      

 

 

 

PANSİYON TÜRÜ

 

 

 

PANSİYON KAPASİTESİ

 

 

YATILILIK TÜRÜ

 

KONTENJAN

 

9

 

10

 

11

 

12

 

TOPLAM

 

ERKEK

 

64

 

PARASIZ

 

52

 

13

 

13

 

13

 

 13

 

52

TOPLAM

64

 PARALI

 12

 3

 3

 3

 3

12

 

Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci Pansiyonuna 2022-2023 öğretim yılında Parasız Yatılı, Paralı Yatılı ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda Sınavsız Parasız Yatılı yerleştirilecek öğrencilere ilişkin kontenjan dağılım çizelgesi 2016/9487 Karar Sayılı 25 Kasım 2016 tarih ve 29899 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır.

Yatılılık ve Bursluluk hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ilgili yönetmelik, 2022  ortaöğretime ve Yerleştirme e-kılavuzuna göre yürütülecektir.

Yukardaki kontenjan dağılımı taslak niteliğinde olup yönetmeliğin 10. Maddesi uyarınca ilgili  tarihler arasında alınacak başvuru sonrasında güncellenecek ve ona göre yerleştirme yapılacaktır. Eğitim öğretim yılı içerisinde nakil yoluyla gelen ve il yatılılık ve bursluluk komisyonu tarafından yerleştirilen öğrenciler kontenjandan düşülerek işlem yapılacaktır.

Bu kontenjanlardan birinin veya birden fazlasının dolmaması halinde ilgili yönetmeliğin hükümleri uyarınca işlem yapılır. Başvuru evrakları içerisinde beyan edilen bilgi ve belgelere ilişkin her türlü sorumluluk, eksik bilgi ve yanlış beyanın hukuki veya cezai sorumluluğu veliye aittir.

Süresi içerisinde pansiyona kaydını yaptırmayanlar, pansiyondan ayrılanlar ve yatılılıktan bursluluğa geçen öğrencilerden boşalan yerlere yönetmelik hükümleri doğrultusunda yedek listeden sırasıyla öğrenci yerleştirilmesi yapılacaktır.

 

OKULUMUZ PANSİYONUNA KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

A - Parasız Yatılılık İçin İstenecek Belgeler :

1-     Parasız Yatılılık Müracaat Dilekçesi. (okuldan alınacaktır)

2-     Pansiyon Ön kayıt / Başvuru bilgi formu (okuldan alınacaktır)

3-     Okulumuza kayıt yaptırdığına dair alınan belge (kayıt yaptırdığı okuldan alınan kesin kayıt belgesi)

4-     Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavını kazandığına dair sınav sonuç belgesi veya önceden burs aldığına dair belge.

5-     Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair resmi sağlık kuruluşlarından alınacak hekim raporu ve kan grubunu gösteren belge.

6-     Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname (Ek – 1) (Öğrenci ailesinin bir önceki ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarı 32840 olmalıdır.)

7-     Öğrencinin mezun olduğu ortaokuldan bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığına dair yazı (mezun olduğu ortaokulundan alınacaktır.)

8-     Baba çalışıyorsa, kayıt işlemlerinden bir önceki yılı toplam maaş durumu gösteren kurum amirince onaylı belge.

9-     Anne çalışıyorsa, kayıt işlemlerinden bir önceki yılı toplam maaş durumunu gösteren kurum amirince onaylı belge.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.12.2022 - Güncelleme: 16.12.2022 11:41 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 0  kişi beğendi