TARİHÇEMİZ

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünün B.08.0TTÖ.0.12.04.02-38/524 sayılı onayı ile Kocaeli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak 2008-2009 eğitim öğretim yılında 120 Öğrenci Kontenjanı ile İzmit ilçesinde faaliyete başlamıştır. 21.01.2010 tarihli Milli Eğitim Komisyonu Ad Değişikliği ile okulumuzun ismi İzmit Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak değişmiştir. Kocaeli ilinde Turizm Otelcilik alanında eğitim öğretim yapan tek lise konumundadır. Okulumuzda Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı olmak üzere iki alanplanlanmıştır. Okulumuz ilk mezunlarını 2011-2012 eğitim öğretim yılında vermiştir. 2012 yılında mezun olan 84 öğrenciden 82'isi üniversite sınavına girmiş olup ilk mezunlarımızla yüksek öğrenime öğrenci yerleştirme açısından büyük bir başarıya imza atmıştır. Sınava giren 82 öğrenciden 19 öğrenci lisans, 55 öğrenci ön lisans programlarına yerleşerek %90'lık bir başarı elde edilmiştir. Okulumuzun yükseköğretime öğrenci kazandırma oranı 2013-2014 yıllarında %33 iken bu oran 2014-2015 yıllarında %68'e yükselmiştir.

Okulun kendi binasının yapılması üzerine Kasım 2019 'da İzmit ilçesinden Kartepe ilçesine taşınmıştır. Okulumuz bünyesinde 90 yataklı uygulama oteli bulunmaktadır..

Okulumuzun kültürel ve sportif faaliyetlerde de başarıları bulunmaktadır. Okulumuz yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerimiz, Türkiye Aşçılar ve şefler federasyonu (TAŞFED) ve uluslararası aşçılar ve şefler federasyonu (WACS) kapsamında 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi festivaline katılmış ve 2016 yılında bir öğrencimiz Dünya 3. lüğü ve 1 altın, 2 gümüş, 1 merit; 2017 yılında 4 altın,11 gümüş madalya almışlardır. Ayrıca 2015 yılında 1 gümüş,2014 te 1 gümüş,2 merit madalyalrı mevcuttur. 2017 senesinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali sonrasında 6 öğrencimiz Aşçılık Milli takımına seçilmişlerdir.

Okulumuz uluslararası projelerde de bölgede öncü ve uygulayıcı bir rol üstlenmektedir. Okulumuzda AB Erasmus+ ve eTwinning projeleri yürütülmektedir. 2011-2012 eğitim yılında Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Programları kapsamında kabul edilen 2011-1-TR1-LEO01-27242 no'lu Otelcilik ve Turizm İşletmelerinde Uygulamalı eğitim (WEST) IVT projesi yürütülmüş ve öğrencilerimiz uluslararası hareketlilik gerçekleştirmiş olup Beceri eğitim stajı yapmışlardır.

Kurumumuz 2016 yılı AB programları Bireylerin Öğrenme hareketliliği Teklif çağrısı döneminde 2016-1-TR-KA102-028873 no'lu Increasing Entrepreneurship Skills of hospitality and catering in VET (ESVET) projesini başarıyla yürütmüştür. Proje kapsamında 16 yararlanıcı öğrencimiz ve 4 refakatçı öğretmenimiz 2017 Mayıs ve Ekim aylarında İngiltere Plymouth şehrine hareketlilik gerçekleştirmişlerdir. Bu hareketlilikte öğrencilerimiz 4-5 yıldızlı otellerde mutfak ve kat hizmetleri alanında 2 haftalık staj faaliyeti gerçekleştirmişlerdir.

2020-2021 yılları arasında beş ülkeyi kapsayan Erasmus Hareketlilik Projesi kapsamında Romanya, İtalya, İspanya ve Hırvatistan'dan ortak okullarla birlikte faaliyetler yapılmıştır.

2022 yılında Erasmus Turizm 4.0 kapsamında Yiyecek İçecek öğrencilerimiz Hollanda'da, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri öğrencilerimiz İspanya'da 3 aylık staj yapmışlardır

Okulumuzun uluslararası niteliğinin gelişmesinde, öğretmen ve öğrencilerimizin yeni ve farklı tecrübeler edinmesine oldukça önemli bir yeri olan bu projelerde yer almaya devam etmek en öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Okulumuzda şu an 355 öğrenci eğitime devam etmektedir. 10.ve 11. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler Antalya ve Bodrum  illerinde bulunan otellerde ve Kocaeli'de yer alan turizm işletmelerinde Beceri Eğitimlerini yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz beceri eğitimleri boyunca asgari ücretin yüzde atmışı oranında maaş almaktadır.

Okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz alan seçimini 9.sınıfta yapmaktadırlar. Öğrencilerimizin kişisel özellikleri, tercihleri ile başarı durumları bu alanları seçmelerinde önemli rol oynamaktadır.  Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında Aşçılık ve Servis eğitimi, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanında Konaklama Hizmetleri ve Seyahat Acenteciliği eğitimi verilmektedir.

Okulumuzda tam donanımlı Z kütüphanemiz bulunmaktadır.

Okulun 18 dönümden oluşan oldukça geniş bahçesinin tamamıyla ağaçlandırma ve çimlenme işlemleri tamamlanmış ve bahçe düzeni sağlanmıştır. Öğrenciler için geniş bir bahçe alanı bulunmakta ve bahçe içerisinde her türlü spor faaliyetlerine uygun alanlar bulunmaktadır. Bahçenin her yerinde oturmak için banklar ve temiz su temin edilecek çeşmelermevcuttur.

Okul bünyesinde bulunan 40 odası teşrif edilen Uygulama otelimiz 2019 yılından beri büyüyerek hizmet vermektedir. Otelimiz hem öğrencilerimiz için doğrudan konuklara hizmet verebileceği bir uygulama alanı olmakta, hem de konukları için güvenilir konaklama ve yeme  içme hizmetleri sunmaktadır.

Yayın: 16.12.2022 - Güncelleme: 16.12.2022 10:29 - Görüntülenme: 319