Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MAŞUKİYE MAH. KARTEPE CAD. ABC BLOK NO 91/1 KARTEPE / KOCAELİ
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; ülkemizin milli kaynaklarını iyi kullanabilen, uluslar arası normlara ulaşmayı hedef edinmiş, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda; Türkçeyi güzel kullanan, Yaratıcı, Akıllı, Üretken, Saygılı, Yardımsever, Çağdaş, Araştırmacı, Özgüvenini kazanmış, Güzel ülkemizi; Hak ettiği yere getirmek için, Sürekli çalışan, Bireyler yetiştirmektir...
Misyon
Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı vatansever, insan haklarına saygılı, hoşgörülü, demokratik, teknolojik yeniliklere ve değişime açık, ileri görüşlü, üretken, en az iki yabancı dil bilen kalifiye eleman yetiştirmek ve bu konuda öncü bir kurum olabilmektir.
Başarılar
AKADEMİK BAŞARILAR: 2012 Yılında 84 mezun vermiş olan okulumuzdan toplam 67 öğrencimiz üniversiteye kaydını yaptırmıştır. Bunların 14 tanesi 4 veya 5 yıllık bölümlerden oluşmaktadır. MESLEKİ BAŞARILARIMIZ: 1-2010-2011 Yılında yapılan gastronomi yarışmasında ekip dalında merit ödülü alınmıştır. 2- 2011-2012 Yılında yapılan gastronomi yarışmasında bir gümüş, iki bronz madalya alınmıştır.
Otel Odası :90
09.00-17.00
D.GAZ
40 KİŞİLİK ERKEK ÖĞRENCİ PANSİYONU BULUNMAKTADIR.
Ulaşım
KOCAELİ İL MERKEZİNDEN VE KARTEPE İLÇE MERKEZİNDEN 261 VE 262 NOLU OTOBÜSLERLE ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
SERVİS BULUNMAMAKTADIR.
OKULUMUZ KOCAELİ İL MERKEZİNE 23 KM, KARTEPE İLÇE MERKEZİNE 15 KM UZAKLIKTADIR.
Sportif Etkinlikler
Judo Türkiye Şampiyonası Genç 2.lik (milli sporcu) Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası 1. lik ve 2. lik ( milli sporcu )
Yurtdışı Proje Faaliyetleri