KOCAELİ / KARTEPE - Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

AB Projesi TOUR 4.0 kapsamında İspanya'nın Slamanca şehrinde üç aylık stajını tamamlayan öğrencilerimiz ve öğrencilerimizin koordinatörlük işlemlerini gerçekleştiren öğretmenlerimiz sertifikalarını aldılar. Okul Müdürü Ufuk AYDEYER ve Müdür Yardımcısı Sibel DAĞDELEN tarafından verilen sertifikaların ardından programa katılım sağlayan öğrenci ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz yemek projesi kapsamında;

11 farklı Anaokulu / Anasınıfı, 20 farklı taşımalı eğitim kapsamında bulunan okul yemekleri ve kahvaltıları okulumuzda hazırlanarak dağıtılmaya başlandı.

Şbt

Akçakoca MTAL olarak ülkemizi derinden etkileyen büyük deprem afetinin yaşandığı bölgelerden Hatay'ın Defne ilçesine okul müdürümüz Ufuk Aydeyer ve gönüllü öğretmenlerimiz ile giderek mobil mutfaklarda ve afet çadırlarında afetzede vatandaşlarımıza ve arama kurtarma faaliyeti icra eden ekiplere 24 saat sıcak çorba ve yemek dağıtımı yaptık.  Ayrıca okulumuz fırırında 14 bin adet ekmek öğrencilerimizle birlikte yapılıp deprem bölgelerine ulaştırılmıştır. Yaralarımızı birlikte saracağız.

Ock

Okulumuz Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanan 81 Çalıkuşu Kocaeli dergisinde yer aldı. Okulumuz ile ilgili genel bilgilere ve okulumuzun yaptığı faaliyetlere yer verilen bölümde okulumuz uygulama oteli hakkında bilgilere de yer verildi.

Ara

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında  Bakanlık Makamı Onayı ile açılan pansiyonumuz 40 öğrencilik kapasiteye sahip olup, sadece erkek öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Fatih GÖKMEN'in koordinatörlüğünde yapılan çalışmalarla, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Yönetmeliğine göre öğrenci alan okul pansiyonumuzda kontenjana göre öncelikle il dışından ve taşradan öğrenci alımı yapılmaktadır. Erkek öğrenci pansiyonumuzda; belletici odası, yatakhane odaları, banyo, tuvalet, revir, çamaşırhane, ütü odası, etüt odası, dinlenme salonu, yemekhane, ayakkabı odası gibi fiziksel donanımlara sahiptir. Açık büfe kahvaltı verilmekte olup öğle ve akşam menümüzde dört çeşit yemek sunulmaktadır. Ayrıca ara öğün verilmektedir. 7/24 sıcak su verilen pansiyonumuzda kablosuz internet mevcuttur.

Ara

Öğrencilerimizi spor faaliyetlerine teşvik etmek, okul içi öğrenci sosyal gelişimini desteklemek amacıyla okulumuzda Sınıflararası Futsal Turnuvası Düzenlendi. Okulumuz spor salonunda düzenlenen turnuvada 9.ve 10. Sınıflar Gençler B - 11. ve 12. Sınıflar Gençler A kategorisinde ve Kızlar kategorisinde 9. 10. 11. ve 12. sınıflar  mücadele ettiler. Turnuva sonucunda kız öğrenciler kategorisinde 9-C Sınıfı, Gençler B kategorisinde 9-A Sınıfı ve Gençler A kategorisinde 11-A sınıfı şampiyon oldu. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmeni Eren Kutlu YILMAZ'a teşekkür ediyoruz.

Ara

Kocaeli il genelinde Gençler A kategorisi ( 16-17 yaş ) tüm okulların katıldığı bilek güreşi müsabakalarında;

30 Kasım 2022 Çarşamba günü sol bilek ve 01 Aralık 2022 Perşembe günü sağ bilek olarak yapılan müsabakalarda okul öğrencilerimizden Miray Aktoprak 65 kg. da sol bilek ve sağ bilekte rakiplerini eleyerek Kocaeli il birincisi oldu.

60 kg. da müsabakaya katılan Umut Can Tokdemir sol bilekte Kocaeli il üçüncüsü ve sağ bilekte Kocaeli il birincisi oldu.

80 kg. da müsabakaya katılan öğrencimiz öğrencimiz Muhammed Küçükosman sol bilekte Kocaeli il ikincisi ve sağ bilekte Kocaeli il birincisi oldu.

Toplamda 6 madalya kazanarak okulumuzu gururlandıran öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Eren Kutlu YILMAZ'ı tebrik ediyoruz.

Ara

Okul turnike sistemleri güvenli geçişleri ve kontrolü sağlar. Kontrollü geçişlerde kullanılan okul turnike sistemi giriş-çıkışlarda denetimi belli bir düzen sağlar. İstenmeyen ve yetkisi olmayan kişilerin girişini engeller.

Bu kapsamda okulumuza öğrenci ve ziyaretçi giriş çıkışlarında kullanılmak üzere 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren kartlı turnike sistemi kullanılmaya başlanmıştır. Öğrencilerimizin giriş çıkışlarda okuttuğu kartlarla ilgili bilgiler anlık olarak velilerimize mesaj olarak gitmektedir.

Veli okul öğrenci işbirliğinin güçlendirilmesi ve velilerimize bilgi akışının engele uğramaması adına iletişim numarası değişen velilerimizin bu bilgileri kendileri veya öğrencimiz aracılığıyla okul idaresine bildirmeleri önemle rica olunur.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığınca meslek liselerinde üretimin artırılması için hayata geçirilen ''81 ilde 100 Fırın'' projesi çerçevesinde, okulumuz Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretime başlamak için gerekli izinler almadan önce deneme ürünleri için çalışmalar başladı. Bu kapsamda fırınımızın açılışı gerçekleştirildi.

Meslek lisemizde faaliyete geçen ekmek fırırında üretilen ekmeklerden roll ekmekler okulumuzun yaptığı taşımalı eğitim çerçevesindeki öğrencilere ve catering firmalarıyla yapılan protokoller kapsamında günlük 10000 roll ekmek üretimi planlanmaktadır.

Ara

İlçemiz taşımalı eğitim kapsamındaki okullara yemek üretimi yapan yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerimiz her geçen gün kendilerini geliştirmeye devam ediyor.

EUTOURISM YAZILI SINAV SONUÇLARI